scholier / student (12-18 jaar)

Zit je op de middelbare school (VO) of het MBO en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Praktijk Bijzonderwijs biedt scholieren en studenten tussen de 12 en 18 jaar graag de nodige handvatten.

Hieronder staat wat Praktijk Bijzonderwijs te bieden heeft aan jou als scholier / student op het gebied van Remedial Teaching, werkgeheugentraining, studiebegeleiding en visuele training.

Soms is er een combinatie van methodes nodig. In een gratis intakegesprek bespreken we je wensen en de mogelijkheden.


Remedial Teaching (RT)

Remedial teaching – RT – is professionele, didactische hulp aan leerlingen bij wie het leerproces op school niet gaat zoals verwacht. In Praktijk Bijzonderwijs werk ik hiervoor onder andere met onderstaande methodes.


Studiebegeleiding

Niet iedereen leert op dezelfde manier. Door begeleiding met (een van) onderstaande methodes geef ik je inzicht in jouw manier van leren en handvatten om het efficiënt en effectief aan te pakken.


Werkgeheugentraining

Het werkgeheugen is de mogelijkheid om informatie voor een korte tijd vast te houden én deze vervolgens te gebruiken in ons denkproces. En het blijkt één van de belangrijkste voorspellers van schoolsucces te zijn. Goed nieuws: het werkgeheugen is te trainen!


Visuele trainining

Wat je ogen zien, verwerken je hersenen. Gaat er in dit proces iets fout, dan kan dit het leerproces belemmeren. Een onderzoek naar de kwaliteit van de samenwerking van de ogen en de verwerking van de visuele informatie kan hierin belangrijk zijn. Ik ben als optimetrist hiervoor opgeleid en ik kan je, na de diagnose, een visuele training bieden.