Leren vanuit een boek, zittend op een stoel achter een bureau; het past niet bij ieder kind. Sommige kinderen zitten uren over hun boek gebogen, zonder dat het ze lukt om effectief te leren. Voor hen is het beter om op een andere manier te leren. Je komt erachter met MILS.
Wat?
MILS (Meer Inzicht in LeerStrategieën) helpt onderzoeken welke manier wel past. Een MILS onderzoek laat zien hoe iemand het beste en makkelijkste kan leren. Door het onderzoek krijgen leerling, ouders en leerkrachten inzicht in wat voor de leerling de best werkende leerstrategie is.
Na het onderzoek weet je op welke manier jij de leesstof het makkelijkst onthoudt:
- Tekstueel; door te lezen
- Auditief; door te luisteren
- Visueel; door het zien van beelden
- Interactief; door samen met iemand te leren.
We kijken ook naar de voorkeur in:
- Structuurbehoefte; wil je het materiaal van hoofdlijn naar detail aangeboden krijgen? Of juist andersom.
- Beweegbehoefte; hoe lang kun je stilzitten en leren?
Als eenmaal duidelijk is wat voor iemand het beste werkt, krijgt de leerling meer controle over de manier van leren. Dit leidt dan weer tot meer zelfvertrouwen, meer begrip voor andere leervoorkeuren dan de eigen leervoorkeur, minder spanning thuis en meestal leidt het ook tot betere schoolprestaties.
Voor wie?
Het MILS onderzoek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar maar ook voor volwassenen! Na het onderzoek is er meer duidelijkheid over hoe informatie het best verwerkt kan worden en hoe dit zo efficiënt en effectief mogelijk kan worden ingezet bij het leren.
Kosten MILS?
Voor een MILS beginnen we met een voorgesprek. Daarna volgt de afname van MILS en uiteraard een nabespreking inclusief verslag. Bij leerlingen die al RT hebben, komt het voorgesprek te vervallen.
Tarieven vind je op de tarievenpagina.