volwassenen

Ook volwassenen en studenten van 18 jaar en ouder biedt Praktijk Bijzonderwijs graag ondersteuning.

Hieronder een overzicht van de methodes die ik gebruik ter ondersteuning van volwassenen en studenten. Ik bied bijvoorbeeld workshops voor ouders en andere volwassenen. Maar ook Remedial Teaching, werkgeheugentraining, studiebegeleiding en visuele training. Uiteraard is een combinatie ook mogelijk.

In een gratis intakegesprek bespreken we samen wat de wensen en mogelijkheden zijn. Neem contact met me op om een en ander te bespreken.


Workshops

Wil je graag je kinderen begeleiden bij hun huiswerk, of zelf bijvoorbeeld sneller leren lezen. Hiervoor bied ik onderstaande interactieve workshops.


Remedial Teaching (RT)

Remedial teaching – RT – is professionele, didactische hulp aan studenten bij wie het leerproces op school niet gaat zoals verwacht. In Praktijk Bijzonderwijs werk ik hiervoor onder andere met onderstaande methodes.


Werkgeheugentraining

Het werkgeheugen is de mogelijkheid om informatie voor een korte tijd vast te houden én deze vervolgens te gebruiken in ons denkproces. En het blijkt één van de belangrijkste voorspellers van schoolsucces te zijn. Goed nieuws: het werkgeheugen is te trainen!


Studiebegeleiding

Niet iedereen leert op dezelfde manier. Door begeleiding met (een van) onderstaande methodes geef ik je inzicht in jouw manier van leren en handvatten om het efficiënt en effectief aan te pakken.


Visuele training

Wat je ogen zien, verwerken je hersenen. Gaat er in dit proces iets fout, dan kan dit het leerproces belemmeren. Een onderzoek naar de kwaliteit van de samenwerking van de ogen en de verwerking van de visuele informatie kan hierin belangrijk zijn. Ik ben als optimetrist hiervoor opgeleid en ik kan je, na de diagnose, een visuele training bieden.