basisschoolleerling (4-12 jaar)

Krijgt jouw kind op de basisschool net niet wat het nodig heeft? Wil je meer ondersteuning op bepaalde gebieden of in het algemeen?

Lees hieronder welke ondersteuning ik basisschoolleerlingen kan bieden op het gebied van Remedial Teaching, beelddenken, overgang naar de brugklas, werkgeheugentraining of visuele training.

Soms is een combinatie van diverse methodes beter. In een gratis intakegesprek bespreken we de wensen en de mogelijkheden.


Remedial Teaching (RT)

Remedial teaching – RT – is professionele, didactische hulp aan leerlingen bij wie het leerproces op school niet gaat zoals verwacht. In Praktijk Bijzonderwijs werk ik hiervoor onder andere met onderstaande methodes.


Beelddenken

Een grote groep kinderen en volwassenen hebben een bijzondere gave; zij zijn beelddenkers. Zij denken niet in woorden, zoals 95% van de mensen, maar in beelden. Dat is de reden dat veel lesstof door hen vaak niet onthouden en begrepen wordt. Met onderstaande trainingen vertalen we de lesstof naar jouw manier van denken.


Naar de brugklas

De overgang van de basisschool naar de brugklas kan heel spannend zijn. Met onderstaande methodes help ik kinderen aan een goede start op de middelbare school.


Werkgeheugentraining

Het werkgeheugen is de mogelijkheid om informatie voor een korte tijd vast te houden én deze vervolgens te gebruiken in ons denkproces. En het blijkt één van de belangrijkste voorspellers van schoolsucces te zijn. Goed nieuws: het werkgeheugen is te trainen!


Visuele training

Wat je ogen zien, verwerken je hersenen. Gaat er in dit proces iets fout, dan kan dit het leerproces belemmeren. Een onderzoek naar de kwaliteit van de samenwerking van de ogen en de verwerking van de visuele informatie kan hierin belangrijk zijn. Ik ben als optimetrist hiervoor opgeleid en ik kan je, na de diagnose, een visuele training bieden.