ik leer anders

Ik leer anders is een training die gericht is op Beelddenkers. Een grote groep kinderen en volwassenen hebben een bijzondere gave. Zij zijn beelddenkers. Zij denken niet in woorden, zoals 95% van de mensen, maar in beelden. Dat is de reden dat veel lesstof door hen vaak niet onthouden en begrepen wordt.

Beelddenkers hebben vaak een leerachterstand, maar remedial teaching (RT) of extra hulp op school lijkt hen niet te helpen. Dat komt omdat het lesmateriaal dan op de verkeerde wijze wordt aangeboden. De training ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar jouw manier van denken.


Wat?

In 4 of 5 sessies van een uur, leren de beelddenker én een ouder hoe zij, nu en in de toekomst, de lesstof kunnen vertalen naar beelden. Op deze manier kan de eventuele leerachterstand weggewerkt worden.


Voor wie?

Ik leer anders is speciaal voor beelddenkende kinderen.


Wat komt er aan bod?

Tijdens de training leert de beelddenker, samen met een ouder, hoe je de lesstof kan vertalen naar beelden. Hiermee krijgt de beelddenker grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden lesstof. De leerling kan vaak direct vertellen of deze leermethode voor hem of haar werkt. Ouders kunnen meestal ook goed aangeven of het kind een beelddenker is.

Tijdens de eerste sessie kunnen leerlingen met bijvoorbeeld een achterstand in taal woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Hoe? Omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen.


Kosten?

De kosten van ‘Ik leer anders’ zijn terug te vinden op de tarievenpagina.
De kosten voor een workshop op school zijn op aanvraag. Neem hiervoor contact met me op.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?
Neem contact met me op.

Alle mogelijkheden bij Praktijk Bijzonderwijs voor beelddenkers

Ik leer anders