S.M.A.R.T.

Strengthening Mental Abilities with Relational Training
(Sterkere Mentale Vaardigheden door Relationele Training)

S.M.A.R.T. (Raise your IQ) training helpt kinderen en volwassenen een expert te worden in een aantal cruciale cognitieve vaardigheden, Relationele Vaardigheden genaamd. Deze vaardigheden heb je nodig bij het begrijpen van relaties tussen dingen in de wereld. Het begrijpen van de relatie tussen neven en nichten of snappen dat een groep planten tot dezelfde groep behoort (bijvoorbeeld: bloemen), of snappen dat een poedel een type hond is, maar een hond geen type poedel zijn voorbeelden van basale relationele vaardigheden. Maar relaties kunnen natuurlijk ook veel complexer zijn. Zo zijn voor complexe wiskunde, lezen en spreken meer geavanceerde relationele vaardigheden nodig.

Het S.M.A.R.T. programma leert je een hele reeks aan basale relationele vaardigheden en brengt je relationele vaardigheden op een expert niveau, zodat alle taken die iets van je intellect vragen, gemakkelijker zullen verlopen. Het S.M.A.R.T. programma zorgt dat je sneller wordt en makkelijker kunt leren, je zult sneller informatie snappen en het helpt je helderder te denken.


smart skills

Wat?

Je leert fundamentele redeneervaardigheden die cruciaal zijn voor het verbale begrip, getalbegrip en rekenredeneervaardigheden. Je leert met S.M.A.R.T dus niet vermenigvuldigen of de hoofdstad van Canada. Maar, je krijgt de instrumenten om sneller, efficiënter en gemakkelijker te leren. Daarbij pakken we jouw tekorten aan in deze vaardigheden.

We leren niet rekenen, lezen of logisch denken. Maar we trainen de onderliggende vaardigheden zodat rekenen, lezen of logisch denken makkelijker zullen gaan.

Uit onderzoek is naar voren gekomen, dat kinderen die beneden-gemiddeld scoren op een IQ test dit verschil weer kunnen goedmaken en zelfs boven het gemiddelde niveau kunnen gaan functioneren. De methode van het S.M.A.R.T. programma werkt hiermee als een soort springplank voor het latere leren, voor jong en voor oud.

Meer informatie is ook te vinden op de website van de aanbieder van het programma


Voor wie?

Het S.M.A.R.T programma is niet alleen voor kinderen, maar voor jong en oud. Het wordt ook gebruikt door bijvoorbeeld mensen in het zakenleven. Zij gebruiken het programma niet zozeer om het IQ te vergroten of te leren mindmappen, maar om beter te worden in het oplossen van problemen, beter namen te kunnen onthouden en nieuwe informatie beter en sneller te kunnen verwerken.


Kosten?

De kosten van dit leerprogramma bij Praktijk Bijzonderwijs zijn afhankelijk van hetgeen reeds afgenomen is/wordt. Dit is terug te vinden op de tarievenpagina.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?
Neem contact met me op.

Alle mogelijkheden bij Praktijk Bijzonderwijs voor werkgeheugentraining
S.M.A.R.T (Raise your IQ)