Op weg naar de Brugklas

Zit jij in groep 8 of de brugklas en wil je (alvast) aan de slag om goed te leren leren? Wil je ontdekken of de cursus ‘snel leren = leuk leren‘ jou straks gaat helpen om in minder tijd meer en makkelijker te leren?

Dan is de cursus Op weg naar de brugklas echt iets voor jou.


Wat?

We gaan aan de slag met agendagebruik, focuslezen, mindmap maken, pictogrammen tekenen, sleutelwoorden vinden en woordjes leren. Kortom, alles wat je in de brugklas goed kunt gebruiken.

De cursus is prima apart te volgen. Gecombineerd met de cursus ‘snel leren = leuk leren’ krijg je een brede studievaardigheden aangereikt om de overgang van de basisschool naar de middelbare school zo goed mogelijk te laten verlopen. Samen bespreken we wat voor jou nodig is.


Voor wie?

De cursus is geschikt voor kinderen in groep 8 en de brugklas van de middelbare school tot de herfstvakantie. Mits je nog niet de cursus ‘snel leren = leuk leren’ VMBO wilt gaan volgen.


Wat komt er in de cursus aan bod?

In drie lessen gaan we:

  • Kijken welke agenda jij (straks) het beste kunt gebruiken. En hoe je hierin zo snel en makkelijk mogelijk je huiswerk kunt schrijven.
  • Kijken naar de soorten huiswerk die je krijgt en hoe je grote brokken huiswerk aan kunt pakken.
  • Focuslezen; als je beter focust, onthoud je het beter.
  • De eerste stappen van mindmappen zetten.
  • Snelle pictogrammen tekenen.
  • Sleutelwoorden herkennen. We bekijken hoe je de kern uit een stuk tekst kunt halen en hoofd- en bijzaken kunt scheiden.
  • Door middel van leerkaartjes woordjes en begrippen leren.

Kosten op weg naar de brugklas?

De kosten vind je op de tarievenpagina.

Bij vervolginschrijving voor de cursus “Snel leren = leuk leren” ontvang je het cursusboek ter waarde van €29,95 cadeau.

Deze cursus kan in overleg op locatie gegeven worden wanneer er 2 of meer inschrijvingen zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?
Neem contact met me op.

Alle mogelijkheden van Praktijk Bijzonderwijs voor studiebegeleiding.
Op weg naar